Oostenrijkse wijn is sinds enkele jaren bijzonder hip en trendy. Ook in ons land waar de export in nauwelijks 5 jaar tijd verdubbelde. Megavino kon zich dit jaar dan ook geen mooier gastland inbeelden.Nnieuws geeft 25 x 1 vrijkaart van €10 weg.


Klein maar o zo verscheiden
Wijnland Oostenrijk is qua oppervlakte en productie een vrij bescheiden wijnland. Het telt zo’n 46.000 ha wijngaarden, voornamelijk gesitueerd in het oosten en zuidoosten van het land, goed voor een jaarlijkse wijnproductie van 2,5 miljoen hl of zo’n luttele 1% van de wereldwijnproductie.

Het komt hiermee ‘slechts’ op een 18e plaats op de wereldranglijst. En die relatief kleine wijngaard wordt ook nog eens gedeeld door meer dan 20.000 wijnproducenten wat betekent dat de gemiddelde oppervlakte per domein met 2,26 ha bijzonder laag ligt.

De wijngaarden strekken zich uit over 4 wijnregio’s: Niederosterreich is veruit het grootste gebied met 27.128 ha wijngaarden, nadien volgen Burgenland (13.840 ha), Steiermark (4.240 ha) en Wenen (612 ha). Binnen die 4 regio’s vinden we nog 16 wel afgebakende wijngebieden die de status DAC (Districtus Austriae Controllatus) mogen dragen. Ze weten zich te onderscheiden door hun hoogstaande kwaliteit en specifieke wijnstijl.


Wedstrijd Megavino Nnieuws 25 x1 vrijkaarten
Mail voor 15/10/2012 het juiste antwoord naar redactie@nnieuws.be :
'De hoeveelste editie van Megavino dit jaar?'  Vermeld ook uw adres bij het antwoord.

Succes.